04/11/12 14:06
(http://radiomilena.com/)

Общинските съветници в Несебър гласуваха 350 000 лв. за развитието на футбола, забраниха носенето на хладни оръжия

Общинските съветници в Несебър гласуваха 350 000 лв за развитието на футбола и забраниха носенето и ползването на хладни оръжия на обществени места, както и носенето и ползването на всякакъв вид пневматично оръжие в границите на населените места на територията на община Несебър

 

Искането за забрана бе предложено като допълнение към Наредба №1 – за осигуряване на обществения ред,спокойствието и сигурността на гражданите,за опазване на общинската собственост и околната среда и за безопасността на движение на територията на община Несебър и бе гласувано единодушно от общинските съветници.По всички точки от  дневния ред,който набъбна от 52 на 54 точки,общинските съветници  гласуваха с /почти/ пълно единодушие.Имаше и 3 изключения.

Първото изключение в това отношение бе гласуването по т.15-За схемата на търговия на открито на територията на Стария Несебър.То бе одобрено с 12 гл. «за» и 5 «въздържали се», като въздържалите се бяха съветниците от групата на ГЕРБ.

Второто изключение бе по т.39, по която заявлението от «Солар Самър фестивал» ООД за провеждане на музикален фестивал на градския стадион за времето от 22 до 6 ч. на 27 и 28 юли бе одобрено с 12 гл. «за», 2 «притов» и 1 «въздържал се».

Третото изключение, по което съветниците от групата на ГЕРБ се опитаха да дебатират, бе за отпускането на финансови средства на футболния отбор на ОФК «Несебър» и Детско-юношеската школа към клуба в размер на 350 000 лв.С 12 гл. «за»,1 «против» и 4 «въздържал се» се стигна до становище за предварително изпълнение поради неотложна и спешна необходимост от финансовите средства за футбола.

Извън изключенията, общинските съветници актуализираха програмата за проектиране на Община Несебър единодушно с 18 гл. “за”.Със същия вот бе гласувано за преотреждане на общински имот в Стария Несебър за банков офис. Напълно единодушно на първо четене бе приета Наредбата за условията,реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в общината

 

                                                                                 Максим МОМЧИЛОВ

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване