04/16/12 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Попова: Сърбия влиза в ЕС, ако реши проблемите с българското малцинство

Сърбия ще стане член на ЕС, когато реши проблемите с българското малцинство. Това стана ясно от думите на вицепрезидента Маргарита Попова, която в неделя, навръх Великден, се срещна с представители на българското малцинство в сръбския град Босилеград.
Маргарита Попова се ангажира още с ускоряване на процедурата за получаване на българско гражданство, както и с помощ за всички, които искат да кандидатстват във висши учебни заведения у нас.
По думите й, до май месец ще бъдат приключени всички стари преписки за получаване на българско гражданство, натрупани назад в годините. Вицепрезидентът обяви още, че ще потърси сътрудничеството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за провеждането на информационна кампания, която да разясни на хората в Западните покрайнини как и къде могат да кандидатстват в български университети.
Маргарита Попова официално откри Международния детски великденски фестивал в Босилеград, който се провежда за 19-и път. На него се събират деца от българските общности в Сърбия, Македония, Молдова и Черна гора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване