04/17/12 18:56
(http://www.klassa.bg/)

1/3 от софиянци са за приспиване на бездомните кучета

Около 1/3 от жителите на София искат приспиване на бездомните кучета, които не намерят стопанин, а друга 1/3 залагат на кастрацията като средство за решаване на проблема. Това сочат данни от проучване на "Алфа рисърч" по поръчка на Столична община.
Евтаназията се подкрепя особено силно за агресивните кучета. 72 на сто от участниците в проучването одобряват предложението на кмета на София за агресивно да се счита всяко куче, което застрашава здравето и свободното придвижване на хората, а не само онова, което е ухапало човек. Над 90 процента от тях подкрепят предложението за високи глоби за стопани на кучета, които изоставят любимците си или тяхното потомство. За 22,6 на сто от запитаните най-приемливото решение с бездомните животни е прибирането им в приюти, а за малко под 10 на сто осиновяването. 68 процента от софиянци признали, че кастрацията и връщането на кучета на място не може да бъде единственият метод за решаване на проблема. Общественото мнение в София категорично очаква кметът Йорданка Фандъкова да разреши тежкия проблем с безстопанствените кучета, обобщават от "Алфа рисърч" и отбелязват, че с първите си стъпки и мерки след инцидента тя печели подкрепата на столичани.



Откриха застреляни улични животни в Кубрат

Пет застреляни улични кучета са открити на сметището в Кубрат, съобщиха вчера от полицията. На труповете на животните попаднали служители на сдружение "Германо-българска помощ за животните"-Русе. По телата личали огнестрелни рани. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 Б, ал.1 от НК за проява на жестокост и убийство на животно. Предвиденото наказание за това престъпление е глоба и лишаване от свобода до 3 години. В края на март 22 обезглавени и обгорени трупове на кучета бяха открити и на брега на река Искър край мездренското село Брусен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване