04/17/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

10 полицаи бяха ранени при протест заради жестокото убийство в Македония

Десет полицаи бяха ранени при протест на неколкостотин младежи с футболни тениски и шалове в Скопие в понеделник вечерта, съобщи Македонската информационна агенция. Протестиращите са били организирани по интернет футболни фенове и малолетни, а поводът на акцията им е бил жестокото убийство на петима рибари в района на село Смилковци близо до македонската столица. Младежите са замеряли полицията с камъни. Част от тях са били задържани от органите на реда.
Убийството, което потресе Македония на 12 април, разбуни междуетническото напрежение, въпреки че македонският вътрешен министър Гордана Янкуловска подчерта, че няма доказателства убийците да са от албански произход или мотивът да е саморазправа на етническа основа. За момента информацията е , че професионални килъри са застреляли четирите момчета на възраст между 18 и 20 години, а след това и случайният свидетел - 45- годишният рибар от местното село. Те са използвали три различни пистолета, а след това са избягали с червен Opel Omega, който по-късно бе намерен от полицията. Предполага се, че професионалните убийци са избягали към Косово.
Медиите твърдят, че на убийството е станал свидетел и още един човек, който се пази в тайна и помага на разследването, но пред сръбската агенция B92 Янкуловска заявява, че МВР няма да коментира тази информация. Както македонският вестник “Дневник” писа, убийците са ползвали автомати „Калашников“, както и пистолети, а от съдебна медицина са заявили, че по телата на убитите не е имало други следи от насилие.



Въпреки че няма данни мотивът за петорната екзекуция да е на етническа основа, антиалбанските настроения растат

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване