04/17/12 19:05
(http://www.klassa.bg/)

Аню Ангелов: Знаехме, че талибаните готвят нападения

Имахме още на 12 април информация, че талибаните готвят нападения в Кандахар и Кабул по Великден. Това съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов вчера в ефира на ТВ 7. Данните идвали от военното разузнаване на НАТО и съответно българските рейнджъри са били подготвени за евентуални атаки и терористични актове.
Министърът уточни, че още не е ясно дали нападателят, който в понеделник откри огън срещу нашите военни в базата в Кандахар, е бил застрелян от българските войници, както съобщи афганистански военен говорител. Инцидентът се разследва от афганистанската полиция. Няма промяна в степента на бойна готовност в базата в Кандахар.
Аню Ангелов съобщи, че до края на годината България ще изтегли двата медицински екипа от Афганистан, а в началото на 2014 г. и мисията, която охранява летището в Кабул. До есента на 2014 г. ще изтеглим и ротата, която охранява Кандахар. След това ще останат около 100 военнослужещи, част от обучаваща мисия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване