04/17/12 19:04
(http://www.klassa.bg/)

БСП ще търси подкрепа от НДСВ и ВМРО за АЕЦ "Белене"

БСП ще търси по-широка политическа подкрепа за всенародната подписка срещу спирането на АЕЦ „Белене“. Това съобщи вчера лидерът на социалистите Сергей Станишев след редовното седмично заседание на Изпълнителното бюро. Станишев добави, че левицата планира консултации с редица политически сили като НДСВ и ВМРО във връзка със създаването на инициативен комитет за свикването на референдум.
Още не е необратима ситуацията за АЕЦ "Белене"и ние затова инициираме общонародна подписка за референдум по въпрос, засягащ и сигурността на страната, и съществуването на атомната енергетика у нас, и цените на тока, коментира председателят на БСП Сергей Станишев. Той увери, че ще постави всички тези въпроси на предстоящия на 25 април Консултативен съвет за национална сигурност, на който ще се обсъжда темата за енергийната сигурност.
ГЕРБ говорят за увеличаване на пенсии, но не сега, а точно преди изборите, отбеляза Станишев. Според него това е чиста демагогия и предизборно подкупване на пенсионерите срещу няколко лева увеличение. По думите на Станишев държавата е в разпад, а намеренията на правителството да се похарчи Сребърният фонд са крайно опасни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване