04/17/12 18:07
(http://www.klassa.bg/)

МВФ повиши прогнозите си за световната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) завиши прогнозата си за ръста на световната икономика, съобщи информационната агенция „Блумбърг“. Последните им разчети сочат растеж от 3.5% през тази година и 4.1% през 2013 г., заявиха вчера от базираната във Вашингтон финансова институция. Прогнозите на фонда от януари бяха за 3.3% за 2012 г. и 4 на сто през следващата година.
Данните са променени силно в посока нагоре що се отнася до развитието в „развиващите” се страни от Централна и Източна Европа до 1.9% за 2012 г. и 2.9% за 2013 г. В предишната си прогноза, публикувана през януари, МВФ предвиди ръст от 1.1% за икономиката в региона за тази година и 2.4% ръст за следваща. В краткосрочен план перспективите в развиваща се Европа ще бъдат обвързани с развитията в сърцевината на еврозоната, заяви МВФ в редовния си доклад „Световни икономически перспективи”. Експертите очертават подем от 2.1% за щатската икономика до края на годината и 2.4% през 2013 г. в сравнение с прогнозираните през януари 1.8% и 2.2%. За България очакванията са под 1%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване