04/17/12 19:15
(http://www.klassa.bg/)

Руски олигарси бързат да влагат милиардите си зад граница

Богатите руснаци започнаха спешно да харчат състоянията си зад граница, пише „Сънди таймс“, цитиран от Нюзру. Според вестника олигарсите се опасяват, че третият мандат на Путин в Кремъл ще се отрази зле върху бизнеса и ще доведе до стагнация. По данни на Централната банка на Русия отливът на капитали за първото тримесечие на годината е 35,1 млрд. долара – близо два пъти повече в сравнение със същия период през 2011 г. Тези средства се харчат предимно за луксозни жилища в САЩ и Великобритания, посочва изданието.
Сред последните покупки са най-скъпият апартамент в Ню Йорк, който олигархът Дмитрий Риболовлев купи за дъщеря си Екатерина за 88 млн. долара. Композиторът Игор Крутой и бившият зам.-министър на финансите Андрей Вавилов се сдобиха с апартаменти в Манхатън съответно за 48 и 37,5 млн. долара. Роман Абрамович стана собственик на имот за 90 млн. лири на най-скъпата улица в Лондон "Кенсингтън палас гардънс". Очаква се до края на годината руските олигарси да похарчат в чужбина 80 млрд. долара, прогнозира изданието.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване