04/18/12 14:07
(http://radiomilena.com/)

Има нужда от българска позиция по общоевропейския корпоративен данък

Евродепутатите на Синята коалиция инициират обща българска позиция за консолидираната основа

Евродепутатите от Синята коалиция Надежда Нейнски и Светослав Малинов се обърнаха с писмо до всички български евродепутати да формират обща българска позиция по предложението за Директива на Съвета относно обща консолидирана основа за облагане с корпоративен данък.

Докладът на Комисията по икономически и парични въпроси по тази тема ще се разглежда днес в Пленарната зала в Страсбург. Евродепутатите от Синята коалиция призоваха колегите си да отхвърлят проблемните точки от Доклада, касаещи предложението системата за обща консолидирана основа за облагане с корпоративен данък да бъде задължителна за всички компании (без малките и средни предприятия, които получават гратисен период). Според тях това нарушава принципа на субсидиарност, защото създава негативни ефекти върху някои национални икономики, в това число българската, която разчита на конкурентното си предимство да привлича инвеститори на базата на опростени данъчни правила и ниски данъчни ставки.

Надежда Нейнски и Светослав Малинов са на мнение, че системата за обща консолидирана основа за облагане с корпоративен данък не трябва да бъде въвеждана като задължителна, преди да се направи практическо изследване за нейните ефекти върху всички европейски икономики. Нейнски и Малинов смятат, че системата трябва да е доброволна, т. е. да дава възможност на компаниите сами да решават дали да я използват или не./smalinov.eu/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване