04/18/12 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Кунева и БСП: Правителството да даде отчет за АЕЦ "Белене"

Лидерът на сдружението „България на гражданите" Меглена Кунева каза вчера пред БНТ, че проектът "Белене" „имаше и би имал смисъл при различни параметри, при параметри, които не бяха така драстично влошени в последните години". По думите й това правителство трябва да даде отчет колко време и колко пари са загубени от момента на встъпването в длъжност до сега, за да се види тези три години и половина дали всъщност не са най-скъпите години за АЕЦ „Белене", каза тя.
„Ако имаш европейски инвеститор, ако имаш доказан пазар, ако имаш прекрасна цена, нищо лошо да проучиш какви са възможностите. Но когато едно по едно всички тези елементи отпадат, просто проектът не е жизнеспособен и трябва да се намери друга алтернатива на толкова важната тема за индустриализацията на страната“.
Според Атанас Костадинов от БСП някои европейски страни в момента се борят да има европейско финансиране на ядрени мощности. Костадинов постави въпроса за цената на отказа от АЕЦ „Белене“ заради нечие радикално хрумване. Той предложи прокуратурата да се занимае с причините за прекратяването на проекта, което по думите му нанася големи щети на страната ни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване