04/18/12 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Победа на „Овча купел” е ключът към титлата за ЦСКА

Спечелването на трите точки на ЦСКА в столичния квартал “Овча купел” се явява ключово за шампионските амбиции на „червените“. Голямото дерби на 24-тия кръг е днес от 16,30 часа. До края на шампионата остават 7 кръга, но интригата в първенството до голяма степен зависи от това как ще завърши съставът на Стойчо Младенов срещу „белите“, както и от изхода на мача срещу „костеливия орех“ „Черно море“ в неделя. При успех срещу „Славия“ „червените“ ще играят на върха на възможностите си с „моряците“ и едва ли ще повторят грешката на „Лудогорец“, който загуби у дома от същия съперник. ЦСКА е лидер във временното класиране с 57 точки, а "Славия" заема шеста позиция с актив от 43 т. „Белите“ са на 5 точки от "Литекс" и четвъртото място, което дава право на участие в Лига Европа. Само Георгиан Паун от наличните футболисти на ЦСКА отпадна от групата за мача със „Славия“ поради контузия. Румънецът има травма в ахилеса и според прогнозите ще бъде аут от терените поне още седмица.
Всички други футболисти, без наказания Нджонго Присо, са на линия за Стойчо Младенов. За Присо пък двубоят е последен, в който той няма право да играе, а от следващия кръг и той ще бъде на разположение. Десет лева определиха домакините да струват билетите за столичното дерби. Пропуските ще бъдат пуснати в продажба от 15.30 часа на касите на стадиона и пред магазин "345". За феновете на гостите ще бъдат обособени места и в двата сектора.
Вчерашната среща от 24-тия кръг на "А" група между отборите на „Монтана“ и „Литекс“ пък беше отложена. Дъждът не спря цял ден, заради което теренът на стадион „Огоста“ беше в много лошо състояние и делегатът на мача Илия Илиев е преценил, че условията не позволяват провеждането на двубоя. По наредба срещата се отлага за днес по същото време – от 17,00 часа. Вместо да играят мач, Христо Стоичков изведе отбора си вчера на изкуствения терен до стадиона.
В друга среща от кръга „Ботев“ (Враца) победи с 2:0 „Локомотив" (София) и почти сигурно ще остане в „А“ група и през другия сезон. Лъчезар Балтанов се разписа в 37-ата минута след удар от границата на наказателното поле. Николай Владинов покачи на 2:0 в 52-рата минута след асистенция на Илия Илиев. Успехът позволи на врачани да натрупат 21 точки и да се изкачат на 11-о място. Отборът на „Видима-Раковски" отстъпи с 0:1 на „Берое" и изгледите на севлиевци да останат в елита са резонни.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване