04/19/12 18:40
(http://www.klassa.bg/)

УЕФА отпуска €1 милион за Евро 2015 за юноши

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов представи вчера плановете за провеждане на Европейското първенство за юноши до 17 години през 2015 година. България бе избрана за домакин на шампионата на Изпълкома на УЕФА в Истанбул в края на миналия месец.
Регионалните центрове за домакини на турнира ще бъдат в Пловдив и Бургас, а стадионите, които ще приемат мачовете, са осем: "Беркут" в Брестник, "Берое" в Стара Загора, пловдивските "Христо Ботев" и "Лаута", "Хаджи Димитър" в Сливен, "Несебър", "Созопол" и "Лазур" в Бургас.
Началникът на кабинета на Михайлов е пряко отговорен за проекта с шампионата. Тервел Златев разкри, че бюджетът на Евро 2015 ще бъде около 2-3 милиона евро, като 1 милион евро ще бъде отпуснат от УЕФА. "През лятото ще обходим отново всички съоръжения, за да дадем препоръки. Ще запознаем кметовете с изискванията за фен зони и съпътстващи атракции, за да могат да се подготвят от рано и да заложат средства в бюджетите", коментира Тервел Златев.
"За нас е голяма чест, че спечелихме домакинството на това първенство. Този турнир е знаков, защото за първи път ще се проведе във формат за 16 отбора. За такъв турнир са достатъчни стадиони с капацитет от 2000 до 5000 зрители. Любослав Пенев има за задача да подбере треньорски състав, който да подготви нашия отбор до 17 години за шампионата през 2015 година", заяви пък Борислав Михайлов.
Той разкри, че планираната съвместна кандидатура с Румъния за домакинство на европейско първенство за мъже се отлага.
"Първо искаме да организираме европейско първенство и за младежи. Не сме се отказали от кандидатурата с Румъния, но тя се отлага поне до 2028 година", каза Михайлов.
Той заяви своето разочарование от постъпката на „Миньор“ (Перник) да излезе с юноши в знак на протест срещу съдийски грешки и загуби с 0:7 от „Лудогорец“ в сряда.
Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че Международният спортен арбитражен съд (КАС) в Лозана взе окончателно решение, че ЦСКА няма право да използва Абел Анеси в официални мачове през този сезон.
"ЦСКА е равен с останалите клубове. Те винаги играят на ръба. Това, че имат много юристи покрай тях, си е техен проблем. Аз не разглеждам тези неща. Има юристи, които са избрани от Изпълкома. Те се занимават със случаите, а не аз", коментира Михайлов, който обеща през лятото да подмени 30% от хората в комисиите на БФС. „От техните решения идва най-голямото недоволство, но това е нормално, тъй като най-трудната и обемиста работа е там. Не съм доволен и от работата на Арбитражния съд", заяви още Михайлов.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване