04/22/12 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Доналд Тръмп ще строи небостъргачи в Грузия

Щатският милиардер Доналд Тръмп ще строи небостъргач в грузинския град Батуми, съобщи вчера Ройтерс. Той е пристигнал в бившата съветска република, за да разшири своята световна империя с лъскава сграда на брега на Черно море. Кавказката държава се е превърнала в атрактивна дестинация за чужди инвестиции, заяви Тръмп по време на презентирането на проекта за построяването на жилищна сграда на стойност 250 млн. долара. Първият проект на милиардера в страна от бившия Съветски съюз ще носи името му - Trump Tower Batumi („Тръмп тауър Батуми“). 47-етажната петзвездна сграда ще бъде възложена на местната компания Silk Road Group („Силк роуд груп“), която е партньор на магната.
Тръмп увери партньорите си, че няма да има проблеми с набирането на средства за реализирането на проекта. „Убеден съм, че участието на Тръмп ще е от ключово значение за успеха на този проект. Той ще създаде интерес сред регионалните инвеститори, както и сред потенциалните купувачи на апартаменти в Trump Tower“, заяви пред Ройтерс Георги Рамишвили, председател на Silk Road Group. Изграждането на небостъргача „Тръмп тауър“ в грузинския черноморски град Батуми ще започне през януари 2013 г. Изпълнителите са уверени, че за строителството на сградата в града е избрано най-подходящото място. От небостъргача ще се открие превъзходна гледка към града. След изграждането му това ще бъде просто най-невероятната сграда, подчерта милиардерът вчера в столицата на Грузия Тбилиси.
В комплекса, освен хотели и апартаменти, ще има търговски център и казино. Планира се и изграждането на такъв 40-етажен небостъргач в столицата Тбилиси. По предварителни данни, общата стойност на проекта е 300 милиона долара. След като миналия месец най-сетне получи разрешение за строителството на грандиозно голф игрище в Шотландия, предприемачът и медиен магнат Доналд Тръмп вече прехвърля инвестициите си в бившата съветска република.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване