04/22/12 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Над 100 фирми показват най-новите мебели и оборудване

Над 100 фирми, сред които има и сертифицирани със знака “Проверени български мебели”, ще покажат обзавеждане и производствени машини по време на изложбите „Техномебел“ и „Светът на мебелите“, съобщиха организаторите. Изложенията ще се проведат едновременно в Интер Експо център и отворят вратите още днес. Последния ден, в който посетителите ще могат да разгледат експонатите, ще бъде 27 април. Тогава ще бъдат обявени и победителите в конкурса “Българска мебел на годината“.
Освен иновативни идеи за обзавеждане на дома, офиса или хотела, компаниите ще представят и различни машини, оборудване, материали и инструменти за производството на мебели. Някои от технологичните предложения на изложителите ще бъдат показани за първи път на българския пазар. Изборът сред различните видове дървесина, ламинирани плочи и фурнири ще бъде огромен, обещават организаторите. Специално внимание ще бъде отделено също и на олекотените плоскости с разнообразен профил и модерен дизайн, ъгли, первази, кантове за мебели и много други елементи. Сред експонатите ще има и такива, които са отличени за архитектура и дизайн, с награди за иновация на 2012 г.
Припомняме, че според Стефан Ганев, изпълнителен директор на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, тази година секторът ще отчете лек ръст, след като 2011 г. е била дъното на кризата. По отношение на цените - те са достигнали до минималната си точка, смята експертът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване