04/22/12 13:49
(http://e-vestnik.bg/)

Фани Кирчо, удари Бойко…

Има нещо сбъркано в българските уволнения. Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването, беше махнат от тази служба от новия президент Плевнелиев. Това добре.
Защо, обаче го махат втори път? Премиерът Борисов реши да го назначи за съветник. Сега го уволнява, заради нарушения, излезли при ревизия в службата. Преди всичко финансови, както казва, президентът Плевнелиев. Дадени са на прокуратурата.

Кирчо Разузнавача беше една бутафория. В нормална държава такъв няма шанс да се издигне до шеф на разузнаването. Но тук е шуробаджанашка държава. Бившият президент направи Кирчо главен разузнавач. За два мандата той имаше няколко изцепки. Оцеля, след като шеф на архивите в службата се самоуби. Роднините твърдяха, че той никога не давал повод да се притесняват за неговото психическо здраве и да помисли някой, че ще се самоубива. Историята беше замазана, Кирчо не подаде оставка, дори даде нагли обяснения, че служителят му се е самоубил и това е.

Кирчо ходеше важно със съпругата си на модни ревюта на Жени Живкова, като че ли е министър на модата или светска личност, а не шеф на разузнаването.
И се занимаваше основно с Пи Ар акции за вдигане на имиджа на президента Първанов.

Сега го уволняват позорно като съветник на премиера. Има риск в тази работа. Бивши шефове на такива служби трябва да се оставят на държавна служба, да са ангажирани, да не решат да продадат тайните си. Но мнозина се съмняват, че Кирчо Разузнавача и досега ги е продавал тези тайни на една велика сила. Всеки се сеща на коя.

Но в цялата работа смешното е друго - премиерът казва, че като прочел резултатите от проверката в службата, имал тежък разговор с Кирчо Разузнавача. Той му дал ялови и несериозни обяснения за големи разходи, които направила службата. Хвърлени пари, писани за вербуване на агенти - такива неща. То в такава служба фактури нито издават, нито получават, като плащат на когото трябва. Така че винаги може да се харчи с някакви обяснения и никой няма да влезе в съда.

Нелепото е, че от своя страна Кирчо Разузнавача твърди, че не е виждал премиера от 2 месеца и получил само копие от заповедта си за уволнение.
Тоест - или Бойко лъже, или Кирчо. На кого да вярваш? Нито един от двамата не е за вярване.
Комедия. Това са българският премиер и дългогодишният шеф на българското разузнаване…

Публикувана на 04/22/12 13:49 http://e-vestnik.bg/14504/fani-kircho-udari-boyko/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване