04/22/12 18:36
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА срази "Черно море" за едно полувреме

Лидерът в „А“ група ЦСКА спечели убедителна домакинска победа с 4:1 срещу "Черно море" и продължава да води пред втория "Лудогорец". „Червените“ изиграха най-силния си мач през пролетта на „Българска армия“ и заслужено стигнаха до категоричен успех след две попадения на Жуниор Мораеш, едно на Борис Галчев и автогол на Християн Попов. ЦСКА допусна първи гол след седем "сухи мрежи", но записа девета поредна победа в „А“ група и се доближава все по-близо до 32-ра титла. За това изигра роля, че "Черно море", който имаше шест победи в последните си осем мача, не можеше да разчита на пет титулярни играчи, сред които Ермес Паломино, Мирослав Манолов и Дончо Атанасов, а в хода на двубоя се контузи и Марлон Фернандес след грубо влизане на Румен Трифонов.
Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в 6-ата минута. Антон Карачанаков отправи страхотен изстрел от пряк свободен удар, който срещна гредата. Топката обаче се озова в притичалия Борис Галчев, който отблизо не сгреши. ЦСКА създаде още няколко добри положения, а вторият гол падна в 25-ата минута. Мораеш получи топката отляво, финтира Александър Александров и с красив фалцов изстрел с десния крак не остави шанс на Петър Денчев. Пет минути по-късно "Черно море" успя да се върне в мача след гол от дузпа на капитана Георги Илиев. Мораеш, който беше фаулиран за нов наказателен удар, направи резултата 3:1 само за едно полувреме. В края на мача най-активният Мораеш проби през центъра и опита да комбинира, но Християн Попов насочи топката в собствената си врата в опита да изчисти.
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе изключително доволен от победата на ЦСКА. „Видяхме един добър мач за ЦСКА, успяхме да постигнем целта си - 3 точки. Колкото до предстоящия мач с „Левски“ на 29 април, това е един мач от шампионата, с по-различен заряд. Между „Левски“ и ЦСКА никога не може да се определи кой е фаворит. Ние имаме по-голямо самочувствие заради точките и мястото ни в класирането. Както те, така и ние организираме всички сили и отиваме като на война. Само който го е играл този мач, знае за какво става дума, един много различен мач“, заяви Младенов. Същевременно „Черно море“ засега запазва 7-ата си позиция с 43 точки, но може да бъде изпреварен от „Славия“, ако „белите“ не загубят гостуването си срещу „Локомотив“ (Пловдив).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване