04/23/12 20:05
(http://www.klassa.bg/)

Оправдаха Красьо Черничкия за укриване на данъци

Софийският градски съд оправда Красимир Георгиев, известен още като Красьо Черничкия, по делото срещу него за укриване на данъци. Прокуратурата не успя да докаже записаното в обвинителния акт, че той не е подал данъчна декларация за 2006 година и е укрил част от доходите си през 2007 година и 2008 година.
Целият процес и вчерашната присъда срещу Красьо минаха при закрити врати, тъй като съдия Христинка Колева прие, че подслушаните разговори, приложени в кориците на делото, са секретни. Според защитата на Георгиев обаче всъщност Специалните разузнавателни средства с разговори между Красимир Георгиев и магистрати нямат нищо общо с предмета на делото. Самият Георгиев каза, че притежава документи за всичките си платени данъци и винаги е бил коректен към държавата. „Една поговорка има, народът е казал - когато фактите говорят, дори боговете мълчат", допълни Красьо. Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.
Преди два месеца Красимир Георгиев получи условна присъда по процеса за лъжесвидетелстване, който се водеше срещу него в Софийския районен съд. Най-голямото разследване срещу него бе това за търговия с влияние, но то така и не стигна до съда.
Скандалът около Красьо Черничкия започна през 2010 година, когато по време на заседание на Висшия съдебен съвет членът на съвета Иван Колев каза, че „черничък човек с ланци“ обикалял сред магистратите и им обещавал ръководни постове в съдебната система срещу 200 000 евро. Срещу тази сума Красьо гарантирал гласовете на между 8 и 13 от членовете на ВСС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване