04/25/12 17:45
(http://www.klassa.bg/)

Броят на китайските туристи във Варна ще се увеличи

Броят на китайските туристи във Варна ще се увеличи, тъй като градът става все по-известен в Китай. Това каза посланикът на Китайската народна република Н.Пр. Гуо Йеджоу в морската столица след срещата си с кмета Кирил Йорданов.
Посланикът добави, че към момента китайските туристи в България не са много, но това ще се промени с въвеждане на облекчения на визовия режим. Задграничните туристи от Китай са над 60 млн. души, каза още Н.Пр. Гуо Йеджоу.
Той добави, че модернизацията на пристанище Варна винаги е тема на разговор между държавните ръководители на Китай и България. Китайската страна проявява голям интерес към проекта по концесиониране на порта. Морската столица е предмет на високо внимание от страна на Китайската народна република, като сериозните инвеститори проявяват засилен интерес тук. Освен това красотата на града, географското развитие и икономиката са предимство за привличането на голям интерес на чуждестранни инвеститори, изтъкна посланикът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване