04/25/12 15:16
(http://www.klassa.bg/)

Женската щафета на 4 по 100 м започна подготовка за Лондон

Надеждната женска щафета на България в спринта на 4 по 100 метра направи първите си пълноценни тренировки по време на подготвителния лагер в италианския град Риети. Отборът се готви в състав Ивет Лалова, Инна Ефтимова, Моника Гачевска и Галина Николова, а заниманията се водят от проф. Роберто Бономи и Христо Стоянов. Лагерът на Апенините ще продължи девет дни и е част от подготовката на тима за предстоящите състезания през юни, в които България ще преследва квота за олимпийските игри в Лондон това лято. Според правилника на Международната федерация по лека атлетика за олимпиадата в Лондон ще се класират най-добрите 16 щафети в света към 8 юли. За норматив се взима средният резултат от двете най-добри постижения на всеки отбор от 2011 г. до 8 юли 2012 г. С тази щафета България спечели титлата във Втора лига на европейското отборно първенство в Нови Сад през 2011 г., както и златните медали от Балканиадата в Сливен. "Базата в Риети е чудесна, като догодина на същия стадион ще се проведе и европейското първенство за юноши и девойки. Вратата за участие в щафетата е отворена за всички", заяви президентът на лекоатлетическата федерация Добромир Карамаринов. С шансове за попадение сред шестте участнички в щафетата са още Тезджан Наимова, Габриела Лалева, Магдалена Христова и Карин Околие.
Първият старт на нашите ще бъде на 2 юни в полския град Бидгошч. Последното състезание преди Лондон 2012 ще бъде европейското първенство на открито в Хелзинки, Финландия, което ще се проведе между 27 юни и 1 юли. Целта е между тези два старта да има поне още три състезания, като едно от тях ще е държавното първенство в Сливен, което ще е на 15 и 16 юни.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване