04/25/12 18:20
(http://www.klassa.bg/)

Търсим ново пространство за изложението във Велико Търново

Художничката Бисерка Огнянова получи Наградата за цялостно творчество на Международното изложение за културен туризъм във Велико Търново Представители на 10 посолства и международни делегации, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и заместникът му Иво Маринов присъстваха на закриването и официалното връчване на наградите.  През дългия си творчески път Бисерка Огнянова е проектирала и осъществила над 200 национални и международни изложения, най-вече в областта на ту­ризма. Работила е в най-големите изложбени центрове в света – Бер­лин, Лондон, Париж, Токио, Мадрид, Москва, Лисабон, Прага, Атина, Милано, Хараре, както в София, Пловдив и големите морски курорти у нас. Носител е на награди за пространствен дизайн. Голямото й изкушение е и плакатът, и живописта. През годините Бисерка Огнянова изненадва почитателите си ту с пастелни картини на цветя, ту с романтично енигматични пейзажи.  В противовес на динамичното си ежедневие на професионалист в рекламата, авторката показва и ново творческо амплоа.  Бисерка Огнянова е възпитаничка на Александър Поплилов в Националната художествена академия, член на Съюза на българските художници. Носител на награди за пространствен дизайн на СБХ.
Рекламата й носи  професионално удовлетворение и международен успех. Нейната рекламна агенция организира най-авторитетното у нас изложение за туризма „Ваканция СПА Експо“,  което се провежда  обичайно в края на февруари, непосредствено преди най-голямата борса на туризма в Берлин. Изложението е предназначено за професионалисти и масова публика. Събитие от този род предоставя отлична възможност за изложителите от страната и чужбина да представят своя продукт, нови програми, да се запознаят с нови тенденции и промени в развитието на туристическия бизнес. А чуждестранните участници откриват България с богатото разнообразие на предлагания продукт и възможности за целогодишен туризъм - културен, СПА и уелнес програми, еко и хоби туризъм, почивки на море и планина.



Блиц  
Панаирът е мода, живее твърде кратко


- Г-жо Огнянова, бихте ли определили смисъла на пространственото оформление?
- Пространственото оформление е съвкупност от дизайн и икономика. Панаирът е миг, мода и за съжаление живее само няколко дни. Туристическите изложения са култура и изискват културно отношение за осъществяването им.

- Според вас, отделя ли държавата достатъчно средства за реклама на туризма?
- Радостен е фактът, че в последните години средствата за национална реклама се увеличават и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, които осъществяват участията на България по света, представят страната ни все по-впечатляващо на световните борси, защото освен вкус и нови идеи са необходими и много средства.

- Велико Търново е град на историята и древната култура. Как оценявате изложението, което се провежда там?
- Изложението ”Културен туризъм” във Велико Търново, по което работя от създаването му, предизвиква все повече интерес от страна на институции, неправителствени организации в туризма, общини и градове от други държави. Усилията на хората, които създават културния туризъм в България, изискват голяма подкрепа от всички, които уважават собствената си история и културно наследство. Изложението е силно с богатата съпътстваща програма, дискусии, нови идеи. Но считам, че пространството, в което се провежда изложението, вече не е подходящо, създава ограничения за разрастване на участниците и възможности за модерно представяне и оформление. Убедена съм, че общината в града ще намери решение.

- Предстои юбилей на изложението „Ваканция СПА Експо“. Какво подготвяте за случая?
- Нашият екип „Прим Експо“ е организатор на Международната туристическа борса „Ваканция СПА Експо“ – най-престижното туристическо изложение в България, през 2013 година ще отбележи юбилейно 30-о издание. Предизвикателство за мен и целия екип е освен да създаваме добра организация по провеждането, така и нови проекти и вкус в оформлението на отделни щандове и в общата визия не само на това изложение, но и на всички други проекти, по които работим.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване