04/26/12 13:26
(http://radiomilena.com/)

Арест в Слънчев бряг обезглави ирландска мафиотска структура

Членове на една от най- силните престъпни организации в ирландския град Лимерик са били арестувани в Слънчев бряг, пише в днешния си брой вестник Айриш Таймс, цитиран от бургаското електронно издание Gramofona.com Имената на двамата задържани не се съобщават. Знае се само, че единият ирландец е на 33 години и от две години е в неизвестност. Той е успял да напусне Ирландия още през 2010 год., а срещу него има издадена европейска заповед за задържане.

Мъжът е разследван за заплахи за убийство, отправени към свидетел в съдебен процес, той се е занимавал основно с разпространение на наркотици. Двамата чужденци са били задържани след информация на ирландската полиция, че се укриват в Слънчев бряг. При задържането им полицаите са открили наркотици и боеприпаси в апартамента им.

Счита се, че арестуваните в България ирландци са от висшите членове на една от най- големите престъпни групи в Лимерик. Задържането им става само седмица след масирани арести в Ирландия. Тогава там са задържани членовете на конкурентна групировка.

Ирландските власти отчитат, че с последните арести в България и Ирландия на практика двете основни мафиотски структури в третия по големина град в страната са обезвредени. Един от съратниците на арестувания в България престъпник е убит при полицейска престрелка в Ирландия, а други трима са в затвора.

Очаква се двамата ирландци да бъдат екстрадирани в родината си.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване