04/26/12 18:34
(http://www.klassa.bg/)

Каним Азербайджан да инвестира в енергетиката ни, искаме природен газ

Възможностите за доставките на природен газ за България от Азербайджан, развитието на инвестициите в енергетиката, газификацията и газоразпределението са основните теми, които премиерът Бойко Борисов обсъди с президента на страната Илхам Алиев и с колегата си Артур Расизаде по време на официалното си посещение там. Разисквана бе и темата за доставката на втечнен газ от Азербайджан за нашата страна, но бе подчертано, че съществува проблем с транспортирането му до България. Борисов и домакините му настояха за задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество между двете държави.
В делегацията, водена от министър-председателя, участват още министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев, на транспорта – Ивайло Московски, и на земеделието и храните – Мирослав Найденов, и бизнесмени от енергийния, аграрния и други сектори на националното ни стопанство.
„Тази визита ще даде силен политически знак не само с български, но и с европейски акцент“, заяви бившият ни посланик в Баку Васил Калинов. По думите му трасето, което трябва да се коментира, влиза в т.нар. маршрути по Южния газов коридор.
"Набуко", който е основен стратегически проект на ЕС и е силен политически проект, не бива лесно да бъде отписван.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване