04/26/12 18:39
(http://www.klassa.bg/)

Медведев е готов за партиен лидер и премиер

Руският президент Дмитрий Медведев е готов да застане начело на управляващата партия “Единна Русия” вместо сегашния премиер Владимир Путин, а също и да стане неин член, ако бъде избран за председател, предаде РИА “Новости”. Такова предложение вече е имало, добави Медведев, като заяви, че всеки партиен лидер трябва да е част от системата. Той добави, че “Единна Русия” “има недостатъци”, но може и трябва да се промени. Неговата визия за бъдещето й е като “силна центристко-консервативна партия”.
Медведев добави пред руски медии, че ако стане премиер след встъпването във власт на новоизбрания президент Владимир Путин, отбраната и сигурността ще бъдат приоритетни направления. Реформата на въоръжените сили трябва да ги направи силни и боеспособни, а военнослужещите да бъдат мотивирани и патриотични. Медведев напомни, че въоръжението в армията не се е подменяло от съветско време, а “конфликтът, започнат от Грузия, показа това”. До 2020 година трябва да бъдат подменени от 50 до 70% от въоръженията, подчерта президентът.
Ако до няколко години не бъде постигнато споразумение със САЩ за европейската система за противоракетна отбрана, Русия може в отговор да разположи ракети. Последните 4 години са били “най-добрите за цялата история на руско-американските отношения”, подчерта Медведев, но това “не означава, че сме се разбрали по всички въпроси”. Той изрази надежда, че през оставащите 5-7 години “за вземане на окончателни решения” ще може да се постигне напредък по въпроса. Ако това не се случи, Москва ще разположи ракети.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване