04/26/12 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Общинският съвет отложи приемането на мерките за бездомните кучета в София

Столичният общински съвет (СОС) отложи вчера в последния момент преди заседанието си разглеждането на точките за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Отлагането им предизвика сериозно недоволство от страна на опозицията и най-вече на общинските съветници от БСП, които се опитаха да саботират заседанието, като отказаха да гласуват дневния ред.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че предвид изключителната важност на въпросите, свързани с бездомните кучета, тя ще даде информация по темата на всички съветници. „За съжаление и днес няма да бъде разгледана програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Надявам се след получаване на повече информация вашите предложения да бъдат включени в програмата“, обърна се към общинарите Фандъкова.
„Възразяваме много остро. Считам, че не е нормално всички да се занимават с безстопанствените кучета от сутрин до вечер, г-жа Фандъкова да декларира редица мерки, които общината предприема, а накрая да се окаже, че само СОС не се занимава с този въпрос и не го разглежда“, каза шефът на общинските съветници от БСП Жельо Бойчев.
Кметът Фандъкова обясни, че въпреки отлагането на точките някои от мерките в тях вече се прилагат.



Започва строителството на кръстовище на две нива при бул. „България” и бул. „Иван Гешов”

Започва строителството на кръстовището на две нива при бул. „България” и бул. „Иван Гешов”. Това съобщи вчера заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. Срокът за изпълнението на строителството е 310 календарни дни, като проектът обхваща изграждане на централно платно по бул. „Иван Гешов” за директното движение, което свързва направлението „Цар Борис Трети” и бул. „България”. В общината обмислят варианти да запазят движението на тролеите по „Ив. Гешов“.



Слагат паметника на Радой Ралин пред кино „Изток“

Паметникът на Радой Ралин ще бъде поставен на площад „Радой Ралин” пред бившето кино „Изток”, съобщи вчера заместник-кметът по култура Тодор Чобанов. Вчера проведохме поредната консултация, тъй като е факт, че имаше предложения и за други места, допълни Чобанов. Главният архитект на София Петър Диков припомни, че паметникът се поставя в района, в който Радой Ралин е живял и хората го познават като свой съкварталец.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване