04/26/12 18:09
(http://www.klassa.bg/)

Престъпността в столицата намаляла с 16,4%

През миналата година престъпността в столицата е намаляла с 16,4 процента. Кражбите като цяло са били с 2323 по-малко спрямо 2010 г. Откраднатите автомобили са били с 927 по-малко. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Калин Георгиев при представянето на отчета на СДВР за 2011 година
Досъдебните производства в столицата през миналата година са били 5000, а малко над 1000 от тях са били върнати или забавени.
Проблем на столичната полиция остава човешкото отношение към хората, каза още Калин Георгиев. Той обясни, че на служителите на СДВР са дадени насоки за по-добро поведение. „Полицейските служители да обръщат внимание на конкретния човек, конкретния индивид и да реагират на проблема, независимо от какъв характер е. Човешкото отношение към хората е първото“, каза Георгиев. Иначе той обясни, че е доволен от работата на СДВР и директора й Валери Йорданов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване