05/01/12 18:28
(http://www.klassa.bg/)

Докладът за падналия МиГ-29 почти готов

До 2-3 май трябва да бъде готов предварителният доклад на комисията, която разследва причините за инцидента с бойния самолет МиГ-29, който се разби в четвъртък по време на българо-американското учение „Тракийска звезда“. Това каза късно вечерта в понеделник в Клисура министърът на отбраната Аню Ангелов, който бе там по повод годишнина от Априлското въстание. В зависимост от изводите в доклада ще се вземе решение дали да бъде отменена забраната за полети на останалите МиГ-29, съобщи Ангелов.
Министърът коментира и проблема с преместването на 900 военнослужещи във връзка с трансформацията на няколко армейски поделения след 1 юли т.г. Една част от тях ще бъдат насочени в Стрямската механизирана бригада в Карлово. Според Ангелов в момента тече процедура за избор на изпълнител за ремонт на жилищата, в които ще бъдат настанени военните и техните семейства. Първоначално обаче те щели да живеят в общежития.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване