05/01/12 13:30
(http://www.klassa.bg/)

Повече от два часа след забележителен лайф, легендарният вокалист на "Uriah Heеp" - Джон Лоутън, в Sofia Live Club.

В почивният ден клубът беше препълнен от истински ценители на рок музиката. Насветовната премиера на албума „The power of mind” бяха забелязани  Дона Пекова със съпруга си китариста  Николо Коцев, Минко Герджиков, Христо Богданов и множество роклюбители.

Продуцентът д-р Милен Врабевски, който е автор на музиката и текста на  „The power of mind” приветства публиката и заяви, че мениджърският екип на Юрая Хийп вече работи по световното разпространение на албума.

След премиерата на клипа към парчето Fairytaleна сцената се качиха Джон Лоутън и Диана Експрес. Едночасовият концерт включваше парчета от новия албум, както и няколко от най-обичаните песни на Юрая Хийп.

За първи път музикант от ранга на Джон Лоутън записва с българска група. Изборътза вокал на английската версия на албума със заглавие “The power of mind” е провокиран от пословичната любовна звездата към България. 

Музиката в албума провокираслушателитеда насочатмисълта си към положителното, защото именно по този начин тосе проявява в действителността.
"Ние не се опитваме да прокарваме послание.Това е концепция, комбинирана със страхотна музика и мисля, че хората ще я харесат", заяви Лоутън.

Продуцентът и автор на текста, и музиката д-р Милен Врабевски сподели: „Не случайно избрахме Джон Лоутън за наш културен посланник по света. За мен  ще е огромна чест, както и за повечето българи, надявам се, български културен продукт да достигне до желания от нас висок рейтинг на западния пазар.”

The power of mindе записан в студиото на Максим Горанов в Плевен.  Ценителите на качествената рок музика ще го намерят в разпространителската мрежа от 2-ри май.

Снимки:  http://newsmaker.bg/site/viewAlbum/id/398

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване