05/01/12 18:06
(http://radiomilena.com/)

„Черният пясък“ звучи по украинското радио, авторът Христо Граматиков с високо отличие за нова песен

Подготвя се второто издание на Международния бард-фестивал „Черният пясък“ в Поморие, който ще се проведе на 22 и 23 юни пред хотел „Сейнт Джордж“ в центъра на града. Бард-фестът е включен в културната програма на Община Поморие. По предварителна информация в проявата ще се включат представители на авторската песен от България, Украйна и Русия, съобщи Христо Граматиков.
В резултат на миналогодишното участие на гостите от Киев Игор Жук и Ирен Роздобудко, песни на български бардове вече звучат и по Украинското национално радио, а песента на Христо „Черният пясък“ в превод на украински е включена в програмата на Театър „Шансон“ – град Суми. Явор и Живка Георгиеви от Кръгът на Барда гостуваха на фестивала „Булат 2012″ в град Суми, в който са участвали над 120 изпълнители от Украйна, Русия, Беларус, Израел, САЩ и Молдова.
На проведената в края на месец април традиционна среща „Шумен-бард 2012″ най-високото отличие в конкурса „Оттук започва България“ получи Христо Граматиков за новата му песен „Кръстопът“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване