05/02/12 19:38
(http://www.klassa.bg/)

Местят 20 агенции в страната до 2013 година

Предвижда се в страната да бъдат преместени общо около 20 държавни агенции. Първата вълна може да се очаква през септември-октомври тази година, а втората - през април 2013 г., това заяви вчера финансовият министър и вицепремиер Симеон Дянков. Според Дянков преместването ще съживи други големи градове, които имат добри университети, като Благоевград, Русе, Варна, Велико Търново и Бургас. По този начин ще се развият и културно-историческият туризъм, и СПА-туризмът в страната ни, смята той. Ако висшите администратори се пръснат из страната, ще имаме много по-добър поглед за това какво е нужно за икономиката, аргументира се вицепремиерът. В отговор на въпрос той посочи, че няма опасения за недостиг на административни служители, защото голяма част от тях вече са изразили готовност да се преместят. По думите на Дянков става въпрос за високоплатени служители, чиито заплати "ще значат още повече в по-малките градове".
Няма разчети колко ще струва на бюджета идеята да се преместят административни структури от централните ведомства в провинцията, обясни вчера министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той добави, че в момента се правят изчисленията по ведомства и те ще бъдат дадени на Министерството на финансите.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пък заяви, че местене на структури на МРРБ не предстои. Нейното ведомство имало деконцентрирани структури в шестте района за планиране и те продължават да функционират. Идеята за изнасяне на административни структури от столицата в страната е огласена от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков през почивните дни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване