05/02/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА има срок до края на месеца да изчисти дълговете си

Дисциплинарната комисия на УЕФА може да наложи на родния ЦСКА глоба за непокрити стари дългове. Това ще стане, ако до края на месеца „армейците“ не изчистят дълговете си. Става въпрос за задълженията на ЦСКА към „Селтик“ по трансфера на Килиан Шеридън, както и неизплатените заплати на бившия треньор на тима Павел Дочев.
Както е известно, ЦСКА е под мониторинг от страна на УЕФА заради отнемането на лиценза на клуба преди четири години и сериозните финансови проблеми. Въпреки старанието на собствениците от „Титан“, висящите задължения към много бивши футболисти и треньори, както и неясните казуси по някои трансфери могат да създадат сериозни главоболия на клуба. ЦСКА рискува да бъде санкциониран с 50 000 евро заради просрочените задължения. На този етап обаче лицензът на клуба за европейските клубни турнири не е поставен под съмнение, като лично босът Димитър Борисов, който е в Нион, е гарантирал, че ЦСКА ще изпълни всички изисквания на европейската централа. „Имаме дългове, но те не са такива, че да ни попречат да вземем лиценз за Европа“, разкри юрисконсултът на ЦСКА Радостин Василев. Според адвокат Радостин Василев темата с лиценза е доста преекспонирана: „ЦСКА подаде документите за лиценза. Всички бележки, които сме имали от БФС към края на март, са изпълнени от нас. Имаме дългове, но те не участват в получаването на лиценз. Спокоен съм за получаването му“. Радостин Василев разкри и какви са повечето от дълговете на „червените“. Те са към играчи и служители. Фелипе да Коща има да взема определена сума, но все още не е завел дело срещу ЦСКА, което е и причината тя да не му е изплатена. Вратарят Иван Караджов съди тима за две заплати, Флорентин Петре пък си чака 24 000 лева. От „Черноморец“ (Бургас) очакват последния трети транш по трансфера на Мишел Платини, който е на стойност 170 000 евро.
В същото време БФС официално обяви, че финалът за Купата на България между отборите на „Лудогорец“ и „Локомотив“ (Пловдив) ще се играе на стадион „Лазур“ в Бургас. Сблъсъкът за трофея ще се състои на 16 май, а началният час на двубоя е 19,00.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване