05/03/12 18:21
(http://www.klassa.bg/)

Алексей Петров "поръчал" Васил Божков и Гриша Ганчев

Алексей Петров поръчал убийствата на Васил Божков, Гриша Ганчев и Валентин Шотев. Това заяви пред съда Пламен Устинов, бивш служител на Националната служба за охрана (НСО), който е и един от свидетелите по делото “Наглите”.
Неговият разпит по делото срещу т. нар. банда за рекет и изнудване "Октопод" приключи около 1.00 през нощта срещу четвъртък.
Изненадващо Донка Митева, сестра на “винената царица” Роза Георгиева, която вече беше разпитана от съда в края на януари, в сряда поиска да говори отново, но този път даде показания срещу Алексей Петров.
"Алексей Петров е един рекетьор, който си служи с подставени лица", обяви тя при повторния си разпит пред съда.
Митева разказа как Петров й е отнел апартамент от 220 кв.м в луксозна сграда на бул. "Цар Борис ІІІ" 136, където се намира ресторант "Перфект", оставен от сестра й.
Прокуратурата поиска мярката на Петров да бъде изменена в задържане под стража заради показанията на двамата свидетели.



Не наградиха прокурорите на „Наглите“

Висшият съдебен съвет (ВСС) отхвърли предложението на главния прокурор Борис Велчев за парични награди на двамата прокурори, които изнесоха делото срещу групата на "Наглите" на първа инстанция. Велчев предложи Бисер Кирилов и Антоанета Близнакова от Софийската градска прокуратура да получат по една заплата отгоре по случай постигнатите осъдителни присъди на четирима от „Наглите“. Останалите членове на ВСС обаче не приеха доводите на Велчев. В началото на заседанието председателят на ресорната атестационна комисия Георги Шопов оттегли от дневния ред предложението за награждаване на Кирилов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване