05/03/12 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Загубихме само 5 гейма за 3 мача срещу Албания, наред са грузинците

България се наложи над Албания с 3:0 победи в сблъсък за купа "Дейвис". Нашият тим попадна в група "В" на надпреварата, където е още тимът на Грузия, с който играем днес. Първи за страната ни записа успех Димитър Кузманов, който даде само гейм на втората ракета на съперника – 6:1, 6:0. Неговия пример до голяма степен последва и Григор Димитров. Той също нямаше никакви проблеми на сингъл и въпреки много високите температури навън записа изразителна победа – 6:1, 6:1 над Флавио Дече, който няма класиране в ATP ранглистата. Двубоят продължи по-малко от час, а благодарение на успеха България поведе с 2:0 победи над Албания. До момента Григор Димитров има 10 победи в 13 мача на сингъл за България.
Превъзходството на българския отбор бе затвърдено и в двубоя на двойки, спечелен от нашите с 6:0, 6:2, също за по-малко от час игра. Българският тандем бе в състав Тодор Енев – Петър Трендафилов . За последния това бе официален дебют в националния отбор. Грузинците също постигнаха лесен успех срещу Албания с 3:0. Бившата съветска република изкова успеха още след двубоите на сингъл. Александър Метревели, който е внук и пълен съименник на именития си дядо, се наложи над Албер Сулстарова с 6:1, 6:1. След това почти двуметровият левичар Дави Цивадзе спечели мача между първите ракети с Флавио Дече с 6:3, 6:0. При успех над грузинците днес България ще се класира за решителен плейоф, който ще бъде в събота. Тогава се очакват и пълни трибуни на централния корт на Националния тенис център „Карлсберг” в Борисовата градина.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване