05/03/12 17:20
(http://www.klassa.bg/)

"Лудогорец" дава пари на "Миньор" за успех над ЦСКА

Устремилият се към титлата в „А“ група отбор на „Лудогорец“ (Разград) ще даде невиждана в историята на родния футбол премия на „Миньор“ (Перник), ако тимът успее да победи ЦСКА в срещата между двата тима. Двубоят между „Миньор“ и ЦСКА ще се играе на 12 май в Перник и е от 28-ия кръг на българското футболно първенство. Преди това, през уикенда, двата тима излизат съответно срещу „Калиакра“ (Каварна) и „Ботев“ (Враца). Според неофициална информация „Лудогорец“ ще даде премия от 150 000 лева на целия отбор на „Миньор“ при победа и 50 000 лева при равенство срещу ЦСКА. Освен това в Перник вече тече сериозна организация за срещата на 12 май. Повече от 10 дни преди двубоя в града се разпространява призив от страна на клубното ръководство, който подканя привържениците да напълнят стадиона.
В същото време президентът на „Миньор“ (Перник) Никифор Вангелов се закани на ЦСКА и категорично обяви, че за „армейците“ няма да има прошка в Перник. „Нашият отбор играе феърплей и винаги излиза само за победа. Няма да има прошка за ЦСКА. Няма да им бъде никак лесно в Перник, защото на стадиона ще ги чака ги ад“, заяви Никифор Вангелов.
Иначе в един от най-интересните двубои през уикенда, „Локомотив“ (Пловдив) приема „Левски“ в свирепо дерби за място, даващо право на участие в европейските клубни турнири. По-рано през сезона „Локомотив“ елиминира „Левски“ от турнира за Купата на България и сега възпитаниците на Емил Велев са готови да повторят подвига пред родна публика. „Крайно време е „Левски“ да си почине от срещите в Европа. Спряхме ги по единия път, като ги елиминирахме от турнира за купата. Сега ще го направим и в директния двубой. Всички момчета са пределно мотивирани да спечелят тази среща и да завършат сезона по най-добрия начин“, заяви наставникът на „смърфовете“ Емил Велев.
От щаба на „Локомотив“ (Пловдив) обаче заявиха, че може да бойкотират финала за Купата на България и отборът да не се яви за последния двубой в Бургас. “Ако съдийската комисия и шефът й Коце Костадинов не отменят наряда на Станислав Тодоров и не назначи друг арбитър, няма да излезем срещу „Лудогорец“. Нямаме нищо против името на този съдия, но не е сериозно вариантът за финал в Стара Загора да бъде отхвърлен заради 100-километровото му разстояние с Пловдив, а в същото време да бъде назначаван съдия, който живее на по-малко от 40 километра от Разград“, заяви административният директор на „Локомотив“ (Пловдив) Атанас Узунов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване