05/03/12 17:23
(http://www.klassa.bg/)

"Реал" (Мадрид) с 32-ра титла в Испания, Лионел Меси подобри голов рекорд

За 32-ри път в своята 110-годишна история отборът на „Реал“ (Мадрид) спечели титлата на Испания. Възпитаниците на Жозе Моуриньо разбиха с 3:0 като гост тима на „Aтлетик“ (Билбао) и два кръга преди края на сезона са недостижими на върха пред преследвача „Барселона“. Гонсало Игуаин, Месут Йозил и Кристиано Роналдо донесоха шампионската победа, която върна преднината от седем точки пред „каталунците“, които пък се наложиха с 4:1 при домакинството си на „Малага“. Това е първа титла за „Реал“ (Мадрид) от сезон 2007/2008 и втори трофей под ръководството на Жозе Моуриньо. Португалецът успя да стане шампион в четвърто различно първенство с четири различни клуба. Преди това той взе титли с „Порто“, „Челси“ и „Интер“.
В същото време нападателят на „Барселона“ Лионел Меси вече е най-резултатният футболист в европейския футбол в рамките на един сезон. 24-годишният аржентинец реализира хеттрик за победата на своя отбор с 4:1 над „Малага“. Той се разписа два пъти от дузпа и веднъж след отличен пас на Андрес Иниеста, за да подобри рекорда на германската легенда Герд Мюлер за най-много попадения в един сезон. Лионел Меси вече има 68 гола във всички турнири през 2011/2012, а досегашното върхово постижение беше 67 от сезон 1972/1973. Освен това носителят на „Златната топка“ за последните три години вече има 46 попадения в Ла Лига, с което взе добра преднина пред Кристиано Роналдо (43) от „Реал“ (Мадрид) в спора за трофея „Пичичи“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване