05/05/12 20:29
(http://radiomilena.com/)

ІХ-ти Национален Тракийски Фолклорен събор “Гергьовден”/наградени участници/

На най-хубавото място на брега на морето, градът на солните пирамиди, лозята и модерните хотели, съхранил 25 вековната си памет за цивилизацията на траките, елините, римляните и българите – Поморие, стана отново домакин на ІХ– я Национален Тракийски Фолклорен събор “Гергьовден”. Той се проведе на 5-ти май на лятната сцена на НЧ”Светлина 1939”, в непосредствена близост до манастир „Свети Георги Победоносец” .
След изпълнението на Химна на Тракия, от певческа група „Тракийка” при Тракийско дружество „Одринска епопея”, Кмета на този уникален град – Иван Алексиев поздрави участниците, с дълбока вяра и надежда, за по-хубави и честити дни. Архимандрит Иеротей – игумен на манастира, отправи своята благословия към в събора и гражданите на Поморие. Приветствие поднесоха – Кмета на гр. Енеджи – Р. Турция, Председателя на Общ. съвет на гр. Нео Анхиало – Р. Гърция и Красимир Премянов – Председател на Националния съюз на тракийските дружества в България.
В рамките на събора се проведе конкурс за надпяване и надсвирване с пролетни, гергьовски песни. Участниците в събора бяха 138 групови и индивидуални изпълнители. Те дойдоха от различни краища на страната и за пореден път доказаха, че с народната песен човек спира, за да си отдъхне от забързания живот, и да надмогне духовната и финансова криза. Ето и протокола на наградените участници :

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване