05/07/12 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Звездата на "Локомотив" (Пловдив) е хванат с допинг, от „Лаута“ отричат

Бразилският полузащитник на "Локомотив" (Пловдив) Даксон да Силва е дал положителна проба за употреба на забранени вещества. Тестът е направен след полуфинала с "Литекс" за Купата на България, в който „бяло-черните“ се наложиха с 1:0 в Ловеч. В урината на „кариоката“ е било открито веществото метилпреднизолон. Той е използвал препарат за мазане срещу алергия. Според доктора на "Локомотив" (Пловдив) Константин Павлов препаратът не е в списъка със забранените вещества. Всеки футболист, извикан за тест след мач обаче, трябва да опише в протокол, че е използвал медикамента. Това не е направено в случая с бразилеца и затова пробата се приема за положителна. Резултатите са излезли от лабораторията в Атина и на 3 май ръководството на "Локомотив" е било информирано. На следващия ден Павлов и административният директор на клуба Атанас Узунов са дали отчет пред петчленна комисия в София. Именно заради това Да Силва пък беше изваден от състава за мача с "Левски" (3:2). След полуфинала с "Литекс" е взета проба и от Илиян Йорданов, но тя е отрицателна.
Административният директор на „Локо“ (Пд) Атанас Узунов започна пресконференцията с изричното уточнение, че допинг скандал с Даксон и „Локо“ Пд няма.„ Заявявам категорично, че допинг скандал с Даксон няма. Аз съм завършил НСА и знам какво е допинг. Допинг и лечение са две различни неща“, поясни Узунов, като заяви, че този случай няма нищо общо с този с футболистите на ЦСКА.
В същото време след загубата на на „Левски“ от „Локомотив“ с 2:3 президентът на "Левски" Тодор Батков заяви, че много от настоящите футболисти ще бъдат освободени след края на сезона. „Сините“ поведоха с 2:0 до 18-ата минута, но след това допуснаха пълен обрат и намалиха шансовете си за участие в Лига Европа. "Левски" заема шеста позиция във временното класиране и се намира на три точки от третото място, което гарантира място в предварителните кръгове на турнира."Несериозно е да поведем с 2:0 и в 20-ата минута да се затворим, за да пазим резултата. Аз такова нещо за пръв път виждам. Със сигурност много хора ще си отидат от "Левски", каза собственикът на „сините“. Изпълнителният директор Иво Тонев също изрази разочарование от поведението на тима и също намекна за промени в отбора през лятото.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване