05/07/12 15:57
(http://radiomilena.com/)

Любители на велосипедния спорт ще се съберат на първото градско състезание

Любители на велосипедния спорт ще се съберат на първото градско състезание, което сдружение “Велоклуб”-Бургас организира тази неделя, 13 май 2012 г. от 10.30 часа.

Състезанието е планирано по изцяло градски маршрут. Предвижда се трасето да мине по улиците Александровска, Сливница, Христо Ботев, Цар Петър и Булаир, съобщи Петър Караиванов, председател на “Велоклуб” – Бургас. Старт финала ще е пред Община Бургас

Съорганизатори на състезанието са Община Бургас и “София Франс Ауто – Бургас”.

“Месец май е обявен за месец на велосипеда. Миналата година през май поставихме началото на една добра традиция с веломаратона до Флората. Тази година предвиждаме да разширим традицията, а защо не догодина това състезание да влезе и в спортния календар на федерацията на любителите-велосипедисти”, обясни Петър Караиванов.

Цялото състезание ще продължи около два часа, като стартът и награждаването ще се извършат пред Община Бургас. За призовата тройка са предвидени парични и предметни награди.

В състезанието могат да се включат всички любители на велосипедния спорт. Записването може да става предварително на сайта http://velo.sfa-burgas.bg/, в магазин Велорай на бул. Демокрация 82, в магазина на Пежо на ул. Транспортна 3, както и в деня на състезанието от 9 до 10:30 часа пред Община Бургас.

Състезанието започва в 10.30 ч., а награждаването на победителите ще е от 12 часа. За откриването и за награждаването на победителите е поканен кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване