05/07/12 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Цял един сезон мъка за „Левски“

Отборът на „Левски“ за пореден път разочарова тотално своите привърженици, след като загуби с 2:3 гостуването си в Пловдив на „Локомотив“, въпреки че поведе в резултата с 2:0.
Интересно е, че начинът, по който футболистите на „Левски“ загубиха този двубой, много прилича на всичките им срещи от сезона в „А“ група. Нещата отиват натам, че „сините“ май няма да играят в Европа през есента. И това може би ще бъде най-нормалното нещо на света. А и за какво му е на „Левски“ да се излага по европейските терени? Истината е, че мъчителният сезон на „сините“ си има много логични обяснения. Първо беше назначението на Георги Иванов–Гонзо за треньор на тима. Опитът на „синята“ легенда като наставник обаче не е никак голям и нормално, резултатът беше повече от плачевен. Малко след като Георги Иванов освободи поста, на негово място беше назначен Николай Костов. Специалистът, на когото се възхищават в Украйна, попадна в родната действителност и бързо разбра, че максимата „никой не е пророк в собствената си държава“ важи с пълна сила и за него. Точно по времето на Николай Костов в „Левски“ всеки ден представяха нови спонсори, кой от кой по-влиятелен и с огромни финансови възможности. В комплект с всичко това като изпълнителен директор в клуба беше назначен Иво Тонев, който обеща да превърне „Левски“ едва ли не в „Барселона“. Разбира се, експериментът рухна много бързо и се забеляза разногласие между него и хората на Батков. От това последваха загуби от всички претенденти за евротурнирите („Лудогорец“, Литекс“ и „Локо“ (Пд) и равенство с „Черноморец“. В крайна сметка след мача на „Лаута“ Батков и Тонев изригнаха в един глас за незабавна чистка в клуба. Големият въпрос обаче е дали точно те могат да бъдат двигател на тази промяна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване