05/08/12 07:50
(http://radiomilena.com/)

8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

За първи път 8-ми май е отбелязан като Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец през 1953 година. Тогава се навършват 125 години от рождението на Анри Дюнан – идеолога и създателя на Международното червенокръстко движение.

В глобален мащаб днес националните дружества са изправени пред няколко сериозни предизвикателства: подобряване на равния достъп на населението до здравни грижи в райони, засегнати от въоръжени конфликти и други кризи; подготовка на общностите за по-добро справяне в случай на бедствие и възпитаване на култура на ненасилие и мир у младите хора.

За да отбележи Световния ден на ЧКЧП тази година БЧК акцентира върху приноса на младите хора и насърчава тяхната активност и лидерство при осъществяването на хуманната мисия на организацията под мотото „Младежта е на ход” Младите хора имат изключителен принос в подпомагането на организацията, за да достига тя ежедневно до най-уязвимите.

В Детската галерия De’ Art гр.Бургас ул.”Лермантов”№30 е открита поредната  изложба, която е посветена на честването на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май.  Изложбата е организирана съвместно с Общинските организации на БЧК Бургас и БЧК Поморие и е озаглавена „Да помагаме на хората да си помагат”, каквото е и мотото на червенокръстците. Участници във вернисажа са деца от детските градини и училища на територията на двете общини – Бургас и Поморие.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване