05/08/12 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Маргарита Попова: На съдиите им трябва време да се запознаят със закона за конфискацията

Шестмесечният срок за влизане в сила на закона за гражданската конфискация е твърде кратък, за да може съдебната система да го изучи. На съдиите им трябва повече време да се запознаят със закона, който ще прилагат. Това каза вицепрезидентът и доскорошен министър на правосъдието Маргарита Попова пред ТВ7.
Според вицепрезидента малкият срок за встъпването на закона за гражданската конфискация в сила е абсолютно поправим проблем и спокойно може да се даде повече време на юристите и съдебната система, за да се подготвят.
"Хубаво е да се даде по-дълъг срок, защото трябва да се научат как да прилагат закона. Не бива да се случват нещата бързо, никой не ни препира", каза вицепрезидентът. Попова все пак направи уговорката, че това е личното й мнение като юрист.
"Ако имам препоръки, няма да се поколебая да ги съобщя. Ветото на президента не се налага, за да блокира работата на изпълнителната власт и парламента.То се налага, за да може, ако е в интерес на гражданина или обществото, в парламента консолидирано политическите сили да могат още малко време да помислят", коментира Попова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване