05/08/12 18:06
(http://www.klassa.bg/)

Нетаняху отмени изборите, "Кадима" влиза в управлението

Израелският премиер Бенямин Нетаняху неочаквано отмени предсрочните избори вчера, след като беше постигнато споразумение основната опозиционна партия „Кадима“ да влезе в правителството, съобщи АП.
Според израелските медии лидерът на „Кадима“ Шаул Мофаз става вицепремиер и взима място в стратегическия вътрешен кабинет на Нетаняху. Новата управляваща коалиция ще контролира 94 от 120-те места в Кнесета – рекордно мнозинство, което ще позволи на Нетаняху да завърши мандата си до октомври 2013 г.
„Кадима“ отказваше да се включи в правителството, когато бившият външен министър Ципи Ливни бе начело на партията, тъй като тя не смяташе, че Нетаняху се стреми към мирно споразумение с палестинците. Ливни обаче изгуби надпреварата за лидерския пост и напусна партията миналата седмица. Именно напредъкът в мирните преговори с палестинците е един от приоритетите на новия кабинет, представени вчера от Нетаняху и Мофаз.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване