05/09/12 16:10
(http://www.klassa.bg/)

Единната валута продължава да поевтинява

Еврото продължи започналия в началото на миналата седмица силен спад, като и вчера отново се търгуваше на отрицателна територия спрямо щатския долар и останалите основни кросове. По този начин единната валута записа осма поредна загуба по отношение на основния си съперник на валутните пазари, губейки над 300 пипса.
За пореден път всички погледи са насочени към Европа и в частност проблемите на някои страни. Пазарните участници тръпнат в очакване на развитието на политическата ситуация в Гърция. Лидерът на партията “Нова демокрация” Антонис Самарас заяви в понеделник, че няма да успее да събере необходимата подкрепа, за да създаде коалиционно правителство. Той върна връчения му мандат, който сега е в ръцете на Алексис Ципрас, ръководител на партията “Сизира”, която е втората по големина политическа сила в момента в южната ни съседка. Същевременно доходността по испанските 10-годишни облигации отново надвиши 6%, което допълнително внесе смут сред инвеститорите. Анализатори коментират, че следващите месеци ще бъдат решаващи за Гърция и за еврозоната като цяло. Ако се стигне до нови избори, които ще бъдат насрочени през юни, и отново не се стигне до съставяне на правителство, то възможността за излизане на южните ни съседи от еврозоната става все по-реална.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване