05/13/12 07:04
(http://radiomilena.com/)

Маскирани нападнаха посланика ни в Йемен

Българският посланик в Йемен успя да избегне опит за отвличане. По данни на МВнР временно управляващ на дипломатическата мисия е Борис Борисов. Той е бил нападнат в столицата Сана, като през това време жена му е била заедно с него. Двамата са се разминали с уплаха, а дипломатът има лека рана на едното око, съобщи западен дипломат за „Ройтерс“.

Маскирани мъже са открили огън по колата на посланика. Трима нападатели се опитали да изведат българина извън колата, но той успял да подкара автомобила и да се измъкне. Последвала стрелба по колата, при която парче от счупен прозорец е наранило окото на Борисов, съобщи bTV.

Семейството успяло да се добере до близко намиращ се търговски център, където е успяло да се укрие. Йеменските служби са се погрижили след това за българите.

Все още се изяснява дали местни племена или бунтовници на „Ал Кайда“ стоят зад опита за отвличане. От местната полиция са съобщили още, че българският посланик се е движил без охрана.

През март саудитски дипломат беше отвлечен в южен Йемен от свързана с „Ал Каида групировка“. Похитителите искаха да бъдат освободени техни близки от затвор. В крайна сметка дипломатът беше освободен. /КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване