05/13/12 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Радостин Стойчев сам определи съдбата си

Уволнението на националния селекционер на България по волейбол Радостин Стойчев все още не е официално обявено, но на практика наставникът на „трикольорите“ сам определи съдбата си, след като пред 12 000 зрители в зала „Арена Армеец“ в София допусна отборът му да загуби от Германия с 1:3 гейма след изключително спорни тактически решения от негова страна.
Селекционерът на италианския „Тренто“ може да плати скъпа цена за решението си, което взе в третия гейм на двубоя. Тогава при резултат 18:14 в полза на България и равенство 1:1 в срещата Радостин Стойчев реши да извади най-добрия си волейболист Матей Казийски за сметка на по-добре посрещащия Тодор Скримов. Идеята – да бъде преодолян тежкият сервис на германеца Георг Гроцер. Това обаче не се получи и българите загубиха гейма. Освен това сякаш в този миг Владимир Николов, Матей Казийски и компания загубиха и вяра в собствените сили. Загубиха желание за игра и заприличаха на мъртъвци, които бяха ритуално погребани в собствения си дом от мощните германци. Да обвиняваме за всичко Радостин Стойчев, ще бъде истинска глупост, но е факт, че наставникът ни взе наистина няколко странни решения в тази среща, които в крайна сметка може да му отрежат главата. Дали става дума за някакъв скандал или бойкот в отбора, можем само да гадаем. Факт е обаче, че към считания за най-добър клубен треньор в света (с 10 международни трофея за последните пет години) имаше големи очаквания, които той определено не можа да оправдае. Поради тази причина най-добре ще бъде той да си тръгне и на негово място да дойде освен добър специалист и добър мотиватор, който да вдигне тези момчета и да ги накара да повярват, че наистина могат да бъдат най-добрите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване