05/14/12 11:52
(http://radiomilena.com/)

2020-та изравняват годините за пенсия на двата пола

Възрастта за пенсиониране на мъжете и жените ще бъде изравнена след 2020 г. Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов обяви какви стъпки за промяна на пенсионната възраст ще бъдат предприети дотогава, предаде БНР. „През 2017 г. възрастта за пенсиониране на мъжете ще достигне 65 години, до 2020 г. възрастта за пенсиониране на жените ще достигне 63 години. Т.е. в рамките на всяка година с по четири месеца се увеличава възрастта и стажът за пенсиониране както за мъжете, така и за жените. За изравняване, след 2020 г. не може изведнъж да стане“, каза министър Тотю Младенов.
Допълнително ще се обсъжда пенсионната възраст за полицаите и военните.
„Синдикатите и работодателите са представили пакет за мерки допълнителни, който включва и възрастта за полицията и за военните. И това ще се обсъжда в тристранния съвет. Това, което аз съм поел като ангажимент и пред министър Цветанов, включително, и пред синдикатите в системата на МВР, е те също да участват в тези преговори“, каза още министърът.
Министър Младенов прогнозира, че до 2013 г. безработицата сред младите хора трябва да падне с 4-5 %. Той се надява до края на този месец да бъде подписано споразумение с участието на синдикатите и бизнеса за първата работа на младежите. Целта е до четири месеца след завършване на образованието да им бъде предлагана работа./КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване