05/14/12 18:15
(http://www.klassa.bg/)

БНТ с награда за разследваща журналистика

Журналистите на БНТ Надя Обретенова, Надя Томова и Росен Цветков получиха специалната награда за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова", съобщиха от обществената медия специално за „Класа“. Признанието идва броени дни преди старта на новото разследващо предаване на националната телевизия „Студени следи”, което тръгва в неделя.
Те бяха отличени за филма си "Глас под наем", в който изобличиха престъпна схема за купуване на гласове по време на местния вот в Несебър. Разследването на БНТ получава трето поред отличие в различни конкурси за тв журналистика.
Почти една година след като тримата журналисти разобличиха схемата за купуване на гласове, прокуратурата в Несебър все още не е внесла обвинителен акт срещу участниците в нея. Учудващо, но факт - и останалата част от отличените журналисти също бяха избрали подкупната изборна схема за своите разследвания.
„Аз смятам, че разследваща журналистика се прави изключително трудно. Трудно е да можеш да стигнеш до дълбочината на всеки един проблем”, сподели Надя Обретенова.
Наградата е жест към усилията на екипа, но отличените ни колеги решиха да я посветят на репортера на новините Валентина Крушкина, която се бори с тежко онкологично заболяване.
Фондацията раздава наградите за първа година, а журито се надява журналистите да продължават да нищят неудобните теми, за да има смисъл от такива награди и в бъдеще.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване