05/15/12 17:34
(http://www.klassa.bg/)

Анархисти нахлуха в предизборния щаб на Обама в Чикаго

Антивоенен протест, обвързан със предстоящата среща на НАТО, прерасна в нападение на централата на предизборния щаб на Барак Обама, при което осем души бяха арестувани, предаде Ройтерс. Близо 125 демонстранти от Движение на католическите работници се събрали пред щабквартирата в Чикаго, където работят над 300 служители. В един момент дузина от протестиращите са нахлули в сградата, качвайки се на ескалаторите към асансьорите, където са били спрени от охраната. Осем от тях са арестувани, съобщи чикагската полиция. Макар Обама да се е намирал в офиса по време на атаката, негов говорител съобщи, че нахлуването не е нарушило работата на президента, който е в предизборна кампания за втория си мандат.
По-късно протестиращите са пояснили, че са искали да "доставят антивоенно и антикапиталистическо съобщение до Обама и до кмета на Чикаго Рам Емануел“, но не са успели да го сторят. Движение на католическите работници е анархистка организация, чиято програма е базирана върху християнската идеология.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване