05/15/12 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Директорът на НСО напусна поста, сменя го заместникът му

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) генерал-лейтенант Димитър Димитров депозира оставката си пред президента Росен Плевнелиев, съобщи пресцентърът на държавния глава. До назначаването на нов директор службата ще бъде оглавена от заместника на Димитров – бригаден генерал Тодор Коджейков.
Президентът е приел оставката още в петък, стана ясно от негово изявление в САЩ, където той от вчера е на седемдневно работно посещение. От думите му стана ясно, че ген. Димитров е изтъкнал лични причини за оттеглянето си. Плевнелиев е поставил задача на ръководството на НСО до края на юли да направи предложения за подготвяния закон за службата, който трябва да бъде внесен за разглеждане в парламента до началото на декември тази година.
Росен Плевнелиев вчера намекна, че очаква временно назначеният за шеф ген. Коджейков да оглави НСО за постоянно. Президентът обаче каза, че „обича хората да се доказват“ и затова ще изчака известно време, за да прецени крайното си решение.
Смяната на Димитър Димитров се очакваше отдавна заради скандалите, които станаха в НСО през последните години. Димитров е бил щатен сътрудник на ДС. Той бе назначен за шеф на държавната охрана през 2007 г. със заповед на експрезидента Георги Първанов. Заедно с оставката си ген. Димитров е депозирал и молба за оттегляне от военна служба и пенсиониране.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване