05/15/12 17:36
(http://www.klassa.bg/)

Ливанската армия контролира центъра на град Триполи

Ливанската армия се разположи в северния град Триполи, като зае повечето квартали, в които от три дни се водят междурелигиозни сблъсъци, предизвикани от кризата в Сирия, предаде АФП.
Армията е заела рано сутринта вчера ул. “Сирия”, която разделя предимно сунитския квартал Баб ел-Тебанех от алауитския Джабал Мохсен, където живеят предимно симпатизанти на режима на Башар Асад. Предишната вечер военни части са започнали да се разполагат в сунитска и алауитска зона. Общо 9 души загинаха, а десетки бяха ранени в главния град в северната част на страната. Сблъсъците избухнаха поради искането на ислямистите за освобождаване на 27-годишен техен привърженик, заподозрян в тероризъм. Те заявяват, че той е обикновен поддръжник на въстанието в Сирия.
Местните жители се надяват, че присъствието на военните ще спре насилието. Въпреки това повечето избягали от сблъсъците все още не са се върнали, защото вече се е случвало боевете да се подновят въпреки армейското присъствие. Булдозери разчистват създадените барикади, премахват се и мините, поставени от въоръжените групировки. Екипи на електрическата компания възстановяват мрежата, прекъсната поради сблъсъците с ракети и автоматично оръжие.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване