05/15/12 13:02
(http://radiomilena.com/)

Синята коалиция се разпадна, Мартин Димитров подаде оставка

СДС сложи край на „Синята коалиция“ след като националният съвет на партията отхвърли новото политическо споразумение с Демократи за силна България (ДСБ) на Иван Костов. То трябваше да препотвърди съвместното явяване на двете партии както на парламентарните избори догодина, така и на изборите за европейски парламент през 2014 г. Членовете на националния съвет обаче не го подкрепиха, съобщава capital.bg

„Против“ сключването на споразумението гласуваха 49 сини активисти, 38 бяха „за“, а петима се въздържаха. С това на практика бе бламиран сегашният лидер на СДС Мартин Димитров, който беше за запазването на „Синята коалиция“. След като се разбра, че не е събрал нужната подкрепа от партията, той подаде оставка от председателския пост.

Малко преди началото на заседанието на националния съвет на СДС днес в Пловдив от софийската организация на синята партия разпространиха съобщение, в което се казва, че активистите от София категорично не приемат „предложения проект за траен политически съюз с партията на Иван Костов“. В него се казва още и, че СДС-София „отхвърля страха и лицемерието, прикрити зад формулата „Синя коалиция“.

Освен ръководството на столичната организация против преподписването на споразумението с ДСБ се обявиха още структурите във Варна, Бургас, Пловдив, както и още няколко по-малки организации.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване